Banka Müdürü Kredi Çıkartabilir mi?

Biz bireylerin neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına kurulan kurumun adıdır banka.Kurum yöneticisi “Müdür”ünvanıyla anılır.Elindeki yetkiler neticesinde  bulunduğu kurumda en üst mertebede yer almaktadır.Müşteri memnuniyetinin en ön planda olduğu bankalarda şube müdürü yetkileri neticesinde yapılabilecek işlemler sınırlıdır.

Bankaların verdiği hizmetler arasında  en temel gereksinimlerimiz arasında yer alan,    borç ödemede güvenilirliği özetleyen,ödünç para alıyormuş gibi düşündüğümüz  sadece bankalardan sağlayabildiğimiz bir hizmet olan kredi ihtiyacımızı karşılamaya çalışırken bazen kredi notumuzun düşük olması yada çalışmakta olduğumuz kurumdan almış olduğumuz gelirimizin yetersiz  olması gibi nedenlerden dolayı  kredi talebimiz finans kurumu tarafından karşılanamaz.Günümüzde neredeyse her kurumda işimizi tanıdık vasıtasıyla halletmeye alışkın olduğumuz doğrudur.Ancak maalesef her kurumda olması zor bir özellik. Neticede bir finans kurumunda rica minnet yapılabilen işler kısıtlı.Kredi ihtiyacının kurum tarafından  kredi notuna bakılarak  verilebilmesi neticesinde şube müdürüne ait yetkilerinde yetmediği konular ortaya çıkabilmektedir.

Banka Müdürü Kredi Verme Yetkisi

Finans kurumuna bağlı çalışan bir şubenin müdürü evet belki her konuda o şubenin temel taşıdır. Ancak yetkilerinin sınırlandığı durumlar acık ve nettir.Örneğin kredi notunun düşüklüğü neticesinde kredi ihtiyacını gideremeyen bir bireyin kredi çekebilmesi bazı finans kurumlarında  şube müdürünün elinde olan bir yetki değildir. Bazı finans kuruluşlarında ilgli kredi ihtiyaçları genel müdürlük onaylı olarak verilmekte olduğundan şube müdürü insiyatifi kullanılamamaktadır.Ancak bazı kurumlarda kredi ihtiyaçları şube onaylı olarak karşılanmaktadır.Eğer kredi çekememe neticesi kredi notunun düşük olması değil ise diğer nedenler ek gelir beyanı veya ipotekli taşınmaz alımı ile şube müdürü onayına bağlı olarak ihtiyacın karşılanması sağlanabilmektedir.

Şube Müdürü Onaylı Kredi

Genellikle bireylerin şube müdürü onaylı kredi veren bankaları tercih etme nedeni altında daha kolaylıkla ihtiyaçlarına olumlu cevap alabilmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu nedenle şube müdürü yetkisi dahilinde kredi veren bankaların genel müdürlük yetkisi dahilinde kredi veren bankalara oranla kredi hacimleri daha büyüktür. Bizimle iletişime geçerek kredi danışmalığı hizmeti alabilirsiniz.

Banka Müdürü Kredi Çıkartabilir mi?
  1. Murat asar dedi ki:

    Kara listedeyim acil kredi ye ihtiyacım var devlet memuruyum 4200 tl maaşım var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir